Commissie Hofkapel

De Hofkapel is volgens de boeken ontstaan uit Harmonie St. Caecilia. En wel uit een ludieke actie van de harmonie om met een stel muzikanten op een platte kar geld in te zamelen voor nieuwe uniformen.

Deze ludieke en succesvolle actie was de basis voor “Hofkapel de Dors(t)vlegels”, die in 1964 officieel in de federatie is geïnstalleerd. De kapel heeft gespeeld onder leiding van Gerard Rooijackers, Kees de Meijer en Frank Vlaskamp. Sinds 2019 is Martien van Laarhoven repetitieleider . Ook leden en kleding wisselden. De boerenkielen van het begin zijn nu vervangen door fleurige jassen. En de leden komen nu uit de diverse blaaskapellen van Best, maar natuurlijk ook uit Harmonie St. Caecilia.

Het doel is het zelfde gebleven, daar waar Prins carnaval is zijn wij ook. Wij zorgen dat hij een mooie binnenkomst heeft en daarna nog wat sfeermuziek. Dit is vanaf de Prins lancering met alle voorbals en de gehele carnaval. Carnaval begint voor ons op vrijdag morgen 9.00 met het scholenbezoek en eindigt dinsdagavond 24.00.

We starten met repeteren in april om de 2 weken maar vanaf september elke zondag om te zorgen voor een goei stukske muziek. Ons repertoire is nederpop, carnavalsmuziek en wat jaren 60 en inmiddels hebben we zoveel nummers genoeg voor een avondvullend optreden. We zijn op volle sterkte nu met 25 muzikanten en natuurlijk een Bierelier maar indien er mensen interesse hebben kun je altijd contact opnemen.

Carnaval is en blijft een skon fistje en daar gaan wij met zijn allen voor.

Dus Zijne dorstlustige hoogheid en Klompengatters wij zijn er klaar voor.

Coördinatie: Cindy Dogge. Bereikbaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.