Commissie Steunpilaar

De Steunpilaar is de groeionderscheiding in ons goei Klompengat. In 1976 zijn de eerste 100 medailles verkocht en daarmee boekte de commissie Steunpilaren een groot succes. Tegenwoordig bestaat de deelnemerslijst uit enkele honderden Steunpilaren en dit aantal blijft groeien! Er zijn dus veel mensen in Best die het carnaval in ons dorp een warm hart toedragen. De Federatie is van mening dat iedere Dûrdauwer en Dûrdauwerin carnaval moeten kunnen vieren. Dat daar veel geld voor nodig is moge duidelijk zijn. Het geld dat de Steunpilaren met elkaar bijdragen, gaat naar uiteenlopende carnavalsactiviteiten zoals de jeugdzittingen, het gehandicaptenbal en activiteiten voor ouderen en langdurig zieken.

Steunpilaar worden is heel eenvoudig. Een mail sturen met uw gegevens naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. is voldoende. In het eerste jaar ontvangt u een geweldig introductiepakket voor slechts €22,00. Dit pakket bestaat uit de eerste draagplaat met jaarplaatje, het 44-jarig jubileumboek van het Klompengat en vier verschillende pins. De daaropvolgende jaren ontvangt u automatisch een jaarplaatje bij u in de bus met het verzoek de jaarbijdrage over te maken. Van u wordt dan een minimale bijdrage verwacht van € 11,00 per jaar. In het 11de, 22ste, 33ste en 44ste jaar van deelname, ontvangt u een nieuwe draagplaat voor een extra bedrag van € 10,00. Extra voordeel voor de steunpilaar is dat hij bij de kaartverkoop voor de Prinsenzitting twee kaarten in de voorverkoop mag kopen. Deze commissie realiseert elk jaar dat er nieuwe jaarplaatjes worden gemaakt en verspreid onder de steunpilaren. Daarnaast verzorgt zij de financiële afwikkeling hiervan. Ook zorgen zij steeds weer voor nieuwe aanwas binnen de carnavalsgemeenschap.

Coördinator Frank Goossens. Bereikbaar via  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.