Prins en zijn gevolg

Prins Carnaval: De Prins is het middelpunt van het carnaval. Hij voert het carnaval aan en regeert over het dorp Klompengat. Drie dagen lang ontheft hij de burgemeester van zijn taken en krijgt van hem ook symbolisch de sleutel van Best overhandigd en is het Klompengat een feit. Op Aswoensdag geeft de Prins de sleutel terug aan de burgemeester en is alles weer bij het oude.

De Adjudant: De rechterhand van de Prins. De adjudant zorgt dat de Prins op tijd op zijn afspraak komt en al zijn spullen compleet heeft. Hij zorgt dat het de Prins aan niets ontbreekt. De adjudant is zijn steun en toeverlaat.

De Schatbewaarder: Zorgt voor de onderscheidingen van de Prins. In zijn schatkist draagt hij de onderscheidingen die op desbetreffende dag moeten worden uitgereikt. De Prins reikt, naast zijn persoonlijke onderscheiding (huisorde), tevens de Federatieve onderscheidingen uit. De Schatbewaarder zorgt dat de Prins op elke gewenste moment voldoende huisordes bij zich heeft om iedereen die hem welgevallig is te onderscheiden.

Hoog 3  Prins Wichard d´n Urste  2022-2023
Hoog 7  Adjudant Roel de Bresser  2022-2023
Hoog 9 Adjudant Sven Hendrikussen 2022-2023
     
Hoog 11 Vorst Bart Swinkels  2017-Heden
Hoog 6  Schatbewaarder Luuk Jansen 2017-Heden
Raad 15 Ralf van Lierop Raadslid
Raad 7 Kasper Kruize Raadslid
Raad 16 Thijs Oerlemans Raadslid
Raad 5 Patrick van Dijk Raadslid
Raad 14 Frank Smit Raadslid
Raad 8 Johhny van de Langenberg  Raadslid
Raad 18 Andy van de Ven Raadslid
Raad 1 Patrick Claus  Raadslid
Raad 6 Marijn van Broekhoven Raadslid
Leon Berings Leon Berings Raadslid